5 schimbări de proaspată mamică, de care chiar nu mi-e ruşine

schimbari mamica

Am părul lung.

N-am mai avut aşa păr lung de când eram clasa a opta. Îmi place mult părul lung, dar pe mine nu mă avantajează deoarece sunt mică de înălţime şi am faţa mare. Ca urmare, de multă vreme ţin părul până la umăr. Acum, fiindcă Matei vede în podoaba mea capilară un trofeu pe care trebuie neapărat să-l câştige, l-am lăsat lung şi îl port cât mai strâns.

Am renunţat la tocuri.

Ai văzut o gravidă în luna a opta pe tocuri? Pe mine m-ai văzut, atunci :). Din momentul în care m-am urcat pe tocuri (asta a fost în adoleşcenţă) nu m-am mai dat jos de pe ele, decât la sala de sport, în parc sau în pat. Ba, cred că am mers şi prin parc cu tocuri, ocazional. A fost o perioadă când nu ştiam, şi nu puteam să merg cu talpă joasă. Daaaaaaar acuuuum, de când mă plimb zilnic cu Matei, îmi doresc să fiu mereu pregatită să alerg după vreo vrabie, pisica sau după vreun câine, să-l ţin în braţe şi să mă joc cu el în voie, fără să-mi fie teamă că aş putea să mă dezechilibrez şi să cad. În plus, am de urcat şi de coborât, de câteva ori pe zi, rampa din faţa blocului, cu Matei în cărucior. Aşa că, îmi sunt dragă şi fără tocuri :).

Am renunţat la machiaj.

Am început să mă machez destul de târziu comparat cu vârsta la care se machează fetele acum. Pe la sfârşitul liceului. Mama mi-a spus atunci că, odată ce îmi dau fie şi numai cu rimel, nu mai am voie să ies din casă altfel decât aranjată, nici să iau o pâine. Zic eu că am ascultat (în mare:) ) sfatul ei. Daaaaar, aaaaacum, pentru că am cel mai pupăcios băiat, nici cu rimel nu-mi mai dau. Pai, imi cuprinde faţa în mânuţele lui mici şi pufoase şi mă pupă cu foc, apoi mă mângâie pe faţă, îmi urmăreşte cu degetelul conturul buzelor, îmi atinge pleopele şi genele de nu ştiu câte ori pe zi, fie că suntem acasă sau în altă parte. Ei, cum ar fi să mănânce fii-miu şi puţin fond de ten, să se mânjească pe degetele de la fardul de pleoape sau de la ruj. Nu, nu, nu. Las’ ca sunt frumoasă şi fără machiaj.

Mănânc noaptea.

Cu asta nu mă laud…deloc :). Nu stiu, efectiv, când trece ziua. Şi nu mi-e foame. Apoi seara e atâta agitaţie. Abia după ce adoarme Matei mi se face o foame de aş mânca toată familia dintr-o ‘nghiţitură. Şi ca să îi salvez, mănânc altceva. Noroc că până acum numărul kilogramelor mele este în scădere.

Ma trezesc dimineaţă.

Nici-o-da-tă, dar niciodată în viaţa mea nu am fost o persoană matinală. Am pierdut uşor multe nopţi, Am rezistat şi cu două, trei nopţi nedormite deloc dar trezitul de dimineaţă era o pedeapsă dureroasă pentru mine. Ce să-ţi spun că, până m-am mutat cu soţul meu, mama avea ingrata sarcină de a mă trezi dimineaţa. Spun “ingrata sarcină” pentru că trebuia să vină de 5 ori la mine să strige că e timpul să mă trezesc. De fiecare dată mai ceream 10 minute de somn în plus. Ma bufneşte râsul când îmi amintesc că mama (care era în Bucureşti) m-a trezit chiar şi când am fost plecată la Istambul, la o conferinţă, unde trebuia să prezint o lucrare ştiinţifică. Doar să fie sigură că nu ratez prezentarea. Acum mă trezeşte Matei, la ora 5 sau 6, după ce reuşesc să dorm câteva ore, căci se trezeşte să mănânce la maxim 2 ore. Eu adorm după 12 noaptea iar el are pauză de joacă de la 2 şi jumătate (noaptea) până la 4. Dar când sunt trezită de pupicii lui, sau de palmele lui apăsate cu putere peste faţa mea, zău că nu mă supăr şi abia aştept să-i văd făţuca aia zâmbitoare şi dulce.

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Mama lui Matei

Bună! Te invit cu caldură să mă descoperi. Caut idei, testez soluţii şi scriu despre cum încerc să găsesc resursele care-mi sunt necesare pentru a face om din puiul pe care l-am născut. Scriu despre: dragoste necondiţionată, timp cât de mult şi de bani cât de cât. Dacă consideri că rezonăm, mi-ar plăcea să intrăm în dialog. Poţi să îmi laşi un comentariu la sfârşitul articolelor sau să mă contactezi în privat la contact@mamaluimatei.ro Spor în toate! Mama lui Matei

There are 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *