Ce faceți weekendul acesta? 5 propuneri de activități

Lansare Debarcaderul Verde pe Dâmbovița

Vineri, 28 iulie, se lansează un nou loc neconvențional de socializare, Debarcaderul Verde pe Dâmbovița.

Debarcaderul Verde este o instalație înverzită în mod natural, un debarcader umbros, un ponton plutitor verde, o insulă din plante naturale de mari dimensiuni (30 mp), dar și o mini livadă de meri plutitori pentru un efect vizual special.  Aici se vor tine seri de film, pertreceri, plimbări cu barca din august pana in octombrie:

CALENDAR DE ACTIVITATI  DEBARCADERULVERDE:
28 iulie – Lansarea Debarcaderului Verde; concert Mr.jurjak; Repetiții pentru competiția de ambarcațiuni;
29 iulie – Competiția de ambarcațiuni organizată de Asociația Ivan Patzaikin/ Mila 23;

Aveți acces liber în cadrul activităților de mai sus, iar locul este pet friendly

Mai multe detalii puteti vedea aici

 

Marele Picnic la Grădina Botanică București

Se anunță încă un weekend foarte cald, iar la Gradina Botanică e bine, cu atât mai mult cu cât weekendul acesta se desfașoară o groază de activități în cadrul evenimentului “Marele Picnic”.

Marele Picnic are loc în sectorul Grădina Italiană, cea mai întinsă pajiște a Grădinii Botanice și propune două seri cu cinema în aer liber. Filmele vor fi proiectate pe un ecran gonflabil, ancorat printre copaci iar spectatorii le vor putea viziona pe iarba. Colateral, sunt anunțate o gramadă de activități care să te facă să te simți în vacanță: ateliere pentru familii și copii, tururi ghidate prin grădină, 3D live drawing pe copacii din Botanică, cursuri de frisbee, cursuri de slackline, o zonă de playground, dar și una de relaxare în hamace, perfectă pentru a te adăposti la umbră înainte de începerea filmelor.

 • Accesul publicului în spațiul evenimentului se face de la ora 18.00
 • Filmele vor rula sâmbătă și duminică, după lăsarea serii, între 30 și 23.30.
 • Vei sta pe iarbă, deci e bine să vii pregatit de picnic.
 • Programul filmelor este disponibil
 • Lista evenimentelor pe lângă filme o poți accesa
 • NU este permis accesul cu mâncare și băutură din exteriorul zonei de eveniment, va exista în Grădina un food court cu bucătării urbane. Află ce punem în coșul de picnic de aici.
 • NU este permis accesul cu animale de companie în Grădina Botanică, pentru a proteja speciile de plante
 • NU este permis fumatul pe pajiștea de proiecție a filmelor. Fumatul este permis DOAR în zonele special amenajate
 • Accesul pentru copii: Copiii sub 12 ani au acces gratuit la picnic, însă filmele, ce vor rula după ora 21.30, pot fi urmărite de copiii până în 12 ani DOAR cu acordul părinților.

PS: În cazul în care vremea capricioasă nu va permite buna desfășurare a evenimentului, acesta va fi reprogramat, în weekendul imediat următor, pe 5 și 6 august.

Biletele la Marele Picnic pot fi achiziționate din rețeaua Eventbook la prețul de 25 lei/ seară și 40 lei/ abonament sau la fața locului la prețul de 30 de lei/ seară sau 50 lei/abonament, în limita locurilor disponibile.

 

Spectacol interactiv în aer liber “Inelul Magic”

În Gradina TVR, mai exact. Spectacolul care se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 10 ani va avea loc duminică, 30 iulie, începând cu ora 11. Acccesul se va face începând cu ora 10.

Inelul Magic este o poveste despre istețime și curaj.

Pretul biletului este 19 lei si puteti consulta mai multe detalii aici

 

CineParK – cinematograf în aer liber în Herastrau

 În Parcul Herăstrău (intrarea Charles de Gaulle) este amenajată o zonă în care poti sta pe iarbă, pe pătura sau pe scaun, alaturi de cei dragi cu care poti vedea filme artistice de acțiune, dramă, mister, fantezie, comedie, thriller și aventură în fiecare vineri, sâmbătă și duminică, începând cu ora 20:30.

Copiii se pot bucura de filme de animație în fiecare vineri, sâmbătă și duminică de la ora 19:00.

Iată ce filme poți vedea în acest weekend:

Vineri:

 • 00 – Garfield (Animație, Comedie, 2004)
 • 30 – Mamma Mia (Comedie, Muzical, 2008)

Sâmbătă:

 • 00 – Tinkerbell Clopotica (Animație, Aventură, 2008)
 • 30 – Hugo (Aventură, Dramă)

Duminică :

 • 19:00 – Ratatouille (Animație, Comedie, 2007)
 • 30 – În căutarea poveștii (Biografie, Comedie, 2013)

În zona lounge, publicul va putea achiziționa gustări și băuturi răcoritoare pe tot parcursul filmelor.

Având în vedere că este penultimul weekend cînd poți vedea un film bun în aer liber, cred că merită să mergi.

Accesul publicului în cadrul evenimentului CineParK este gratuit.

Mai multe detalii aici

Festivalul Strada Armenească

Festivalul Strada Armenească va avea loc pe Strada Armenească şi în cadrul complexului armenesc (curtea interioară a Bisericii Armene, sediul Uniunii Armenilor din România, Muzeul Dudian, Centrul Cultural Armean și Strada Armenească).

Festivalul se adresează tuturor bucureştenilor având câte ceva pentru fiecare: spectacole de teatru şi concerte de muzică tradiţională şi modern, expoziţii de fotografie la descifrarea artei scrisului cu caractere armeneşti, restaurante şi cafenele cu produse specifice arealului gastronomic armean şi bazarul plin cu de toate, cu iz de mirodenii orientale, dansuri tradiţionale armeneşti, greceşti, evreieşti.

Pentru copii, organizatorii au pregatit piese de teatru şi ateliere teatrale, ateliere pentru confecţionat păpuşi şi pictat figurine dar şi ateliere de dans, de creaţie cu Lego şi un loc foarte special unde vor vedea cum o jucărie imaginată de ei poate deveni realitate prin imprimarea 3D.

În cele trei zile ale festivalului, vei putea admira interiorul Bisericii Armene şi vor putea afla câte ceva despre istoria armenilor, despre limba lor şi despre felul în care scriu şi îşi transformă literele în obiecte de artă.

 

Festivalul se va desfăşura vineri 28 iulie între orele 18:00 – 22:00, sâmbătă 29 iulie între 10:00 – 22:00 şi duminică 30 iulie între 10:00 – 22:00.

Accesul este gratuit.

Mai multe detalii aici

 

 

 

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Mama lui Matei

Bună! Te invit cu caldură să mă descoperi. Caut idei, testez soluţii şi scriu despre cum încerc să găsesc resursele care-mi sunt necesare pentru a face om din puiul pe care l-am născut. Scriu despre: dragoste necondiţionată, timp cât de mult şi de bani cât de cât. Dacă consideri că rezonăm, mi-ar plăcea să intrăm în dialog. Poţi să îmi laşi un comentariu la sfârşitul articolelor sau să mă contactezi în privat la contact@mamaluimatei.ro Spor în toate! Mama lui Matei

There are 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *