Cum mi-am reciclat rochia de mireasă

***

ADacă aş putea, aş purta rochia de mireasă în fiecare zi…şi noapte, atât imi este de dragă. Este exact cum mi-am dorit-o: moale şi uşoară, în ciuda aparenţei, este simplă dar are la bază un material bun (mătase şi dantelă franţuzească) şi mă reprezintă cel mai bine. În ea, sunt eu, toată! Cum aş putea s-o vând sau să o las stocată pe undeva, s-o îngălbenească trecerea timpului?! Nu, m-am gândit să o valorific la maxim.

 

Cea mai cea rochie de mireasă, rochia mea!

Rochie de miereasa cu falduri- spate

Rochie de mireasă cu falduri-spate

Rochie de mireasă cu falduri-faţă

Rochie de mireasă cu falduri-faţă

 

Spre deosebire de multe fete, eu nu m-am visat în rochie de mireasă până la nuntă dar în momentul în care am început căutările, am ştiut ce vreau. Problema a fost că nu am găsit să o cumpăr la un preţ accesibil pentru mine, aşa că am făcut-o pe comandă. Stilistul, împreună cu care am gândit-o, mi-a prezentat o altă variantă de rochie, fooooarte frumoasă şi aceea: lungă, cu falduri pe poale, care urmau frumos linia corpului.

Minunată, dar mi-a fost teamă să mă abat de la ideea care era desenată în capul meu. Să nu-mi pară rău după nuntă pentru că, rochia de mireasă aş purta-o o singură dată în viaţă.

 

Suprapunere rochie-fusta

Suprapunere rochie-fusta

Aşa că, mi le-am făcut pe ambele, ca variantă 2 în 1. Adică, o rochie pe corp, peste care am suprapus o fustă amplă, cu trenă, care sa dea forma literei A rochiei de mireasă. Pare cam complicat de povestit, mai bine vedeţi în poze.

Ei, la ceremonia din biserică şi în prima parte a petrecerii am păstat fusta amplă şi cu trenă dar apoi când am încins dansul, am renunţat la ea, ca sa pot dansa în voie.

 

 

 

 

Voalul lung (3,5m)

Voalul lung (3,5m)

Rochie mireasă - Fulg de nea

Rochie mireasă – Fulg de nea

Rochia de mireasă

Rochia de mireasă

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voalul de mireasă

Voalul, de asemenea, a fost din două parţi suprapuse. Unul lung de 3,5 m, cu bordură de broderie aplicată manual iar celalalt (suprapus) mai scurt.

O minunăţie de voal

Voalul, aşa cum mi l-am dorit

Voal scurt

 

 

Cum am reciclat rochia de mireasă

 

Rochia de mireasă transformată

Rochia de mireasă transformată

Rochia de mireasă transformată

Rochia de mireasă transformată

Peste fusta mai voluminoasă (să-i spunem aşa, deşi ea nu este chiar aşa mare), am suprapus o rochiţă cu bust din dantelă şi fustă din mătase, într-un singur strat. Astfel, rochia a devenit din alba, verde marin. În plus, face un joc de culori superb cu albul de desupt, atunci când merg.

Rochia de care vă spuneam că urmează linia corpului, are dantelă albă, cusută manual. Eu am înlocuit acea dantelă, pe alocuri, cu dantele de altă culoare. Am adaugat şi cu cordon colorat, detaşabil.

 

 

 

Dansul mirilor

 

Cu voalul, încă nu ştiu ce să fac. Partea mai mică am oferit-o prietenei mele care a prins buchetul în noaptea nunţii. Pentru restul, n-am nicio idee, aşa că mi-ar prinde bine dacă aveţi ceva inspiraţie de împărtăşit.

 

Dacă eşti în căutarea rochiei de mireasă, sper că ţi-am dat o idee bună.

 

Un gând bun,

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Mama lui Matei

Bună! Te invit cu caldură să mă descoperi. Caut idei, testez soluţii şi scriu despre cum încerc să găsesc resursele care-mi sunt necesare pentru a face om din puiul pe care l-am născut. Scriu despre: dragoste necondiţionată, timp cât de mult şi de bani cât de cât. Dacă consideri că rezonăm, mi-ar plăcea să intrăm în dialog. Poţi să îmi laşi un comentariu la sfârşitul articolelor sau să mă contactezi în privat la contact@mamaluimatei.ro Spor în toate! Mama lui Matei

There are 4 Comments

 • Matostat Rusu Romina. M says:

  Mama lui Matei, mi-ai dat o idee super cu reciclarea rochiei de mireasa, pe care si eu ca alte fete am incercat sa o vand, dar stiu ca fiecare mireasa isi doreste rochia “ei” si e foarte greu de vandut. M-am gandit initial ca poate poate gasesc cumparatoare, caci sunt mai plinuta si de obicei fetele mai plinute au batai de cap in cautarea rochiei perfecte. Eu una am avut si am aj sa o fac tot la comanda la o firma mica, nu cred ca avea stilist ci doar croitor, dar a facut-o dupa zecile de foi cu desene pe care i le-am trimis. 😄 La asta ma pricep, desenul…
  In schimb nj m-am gandit sa o reciclez, ceea ce e o idee super. Iti multumesc !

  • Mama lui Matei says:

   Cred ca avem ceva in comun: pasiunea pentru desen :). Ma bucur tare mult ca ti-am putut fi de ajutor si iti multumesc pentru ca ti-ai facut timp sa citesti articolul. Am ezitat puţin sa scriu despre acest subiect pentru ca nu m-am gandit că va avea aşa impact. Ma bucur si de feedback-ul pe care l-am primit de la alte cateva mirese. Fiindca v-a fost util, voi reveni cu alte postari pe aceasta tema si sper sa-mi impartasiti din experienta ta.

  • Mama lui Matei says:

   O rochie de seara nu e tocmai ieftina si toti mergem la o nunta sau la un eveniment, Gandeste-te ca, daca transformi, rochia de mireasa in rochie de seara si o porti la 2-3 evenimente, eu zic ca ti-ai scos banii pe ea. Plus ca nu mai stai cu inima stransa ca ai dat-o cuiva. Si mai ales in cazul tau, ca ai pus suflet, zic ca merita 🙂
   Mi-ar placea tare mult sa-mi arati rochia modificata. Succes!

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *