Despre Grădina Vlahiia , "bijuteria” autentic românească, de la Snagov

 

Despre Grădina Vlahiia am aflat într-o noapte târzie, căutând pe Internet o destinație de weekend în care să mă relaxez împreună cu familia.

V-am mai spus în câteva articole anterioare ca mie nu-mi plac locurile de relaxare “cool”, cu agitație și multă nebunie, ci mai degrabă, acelea care mă ajută să-mi pun gândurile la locul lor, care-mi bucură ochiul cu ceva frumos, și-mi încarcă sufletul cu o stare de bine. De când a apărut Matei suntem și mai selectivi în privința alegerii locațiilor de relaxare. Caut:

  • Să fie aproape de București (max. 2 ore de mers cu mașina, în cazul destinaților de weeked) ca să nu-mi chinui copilul în mașina;
  • Să am acces la mâncare sănătoasă pentru Matei;
  • Să ofere ceva activități interesante pentru Matei, ceva care să-l bucure.

La Grădina Vlahiia cred că am găsit toate acestea.

 

Ce și unde este Grădina Vlahiia

Grădina Vlahiia este un complex tradițional românesc, aflat la numai 30 de km de Bucuresti, în satul Snagov (detalii privind adresa exactă găsiți aici). Un loc liniștit, ce te introduce într-o poveste autentică românească.

 

Cum arată Grădina Vlahiia, colțul de Maramureș de la Snagov

 

Restaurantul de la Grădina Vlahiia

După ce treci de poarta impozantă, în stil maramureșan, primul “obiectiv” pe care îl remarci în Grădina Vlahiia, este restaurantul, alias “Căminul Cultural”.

Restaurantul satului tradițional românesc este un loc cald, drag, în care se regăsesc obiecte care îți vorbesc despre familie și îți amintesc de acasă.

 

Mâncarea mi s-a părut gustoasă și aspectuoasă, în ciuda faptului că meniul nu este variat.

Dacă nu sunteți pasionați de carne, vă recomand supa cremă de roșii (care este minunată chiar și iarna, când roșiile nu sunt în sezon) deși mi-a plăcut foarte mult și  supa cremă de dovleac cu semințe și ghimbir. Dimineața să comandați musai omleta cu de toate, este genială. La desert, să nu ratați prajitura cu branză.

Dacă vă place carnea, să știti că preparatele culinare au ca sursă orătăniile din curte. Deci, bun, bun.

Undeva, la subsolul restaurantului se află crama.

Personalul, aș spune că este de nota 10.

***

La restaurant l-am cunoscut pe Cristian Dumitrescu, patronul complexului Grădina Vlahiia, el însuși un personaj în acest peisaj de poveste, personajul gazdei calde și primitoare, așa cum numai în Maramureș găsești. Am vorbit despre cum am ajuns să-i călcăm pragul complexului pe care l-a început având ca piatră de temeliă propria casă de vacanță, despre oamenii deosebiți care îl vizitează în această locație, despre proiectele sale de viitor și despre copii. Mi s-a părut surprinzator ca un om cu o carieră impresionantă în domeniul IT să ne sfătuiască sa limităm expunerea copilului la telefon/tableta. După ce am schimbat câteva cuvinte, mi se pare ca tot ce a clădit acolo, atmosfera deosebită, chiar și muzica din restaurant îl defines perfect. Pare că fiecare colțișor din tot ce are este pus și aranjat chiar de mâna lui, după gustul lui.

***

 

Iazul de la Grădina Vlahiia

După ce treci de restaurant, pe stânga este un iaz frumos, ce oferă liniște și o priveliște splendidă. Pare că nu ar fi prea adânc dar am aflat că ajunge și la 2 m adâncime.

 

 

Satul maramureșan de la Grădina Vlahiia

Pe drepta, apoi și pe stânga încep să se înșiruiască case vechi, autentice, din barne, aduse de prin Maramureș, ce poartă numele locurilor de unde au fost aduse. Printre ele se află o biserică, în același stil și Muzeul Țăranului Maramureșan.

 

 

Camerele de la Grădina Vlahiia

Camerele, mari și curate, amintesc doar de traiul neaoș românesc pentru că au calorifere pentru încălzire, băi cu cabină de duș, aer condiționat, televizor, telefon și Internet. Pe masă, lângă televizor am găsit și un joc de familie.

 

 

Ferma de la Grădina Vlahiia

Ferma, de care s-a bucurat tare mult Matei la Grădina Vlahiia, are: cai, ponei, vaci, porci, oi, capre, găini, cocoși, bibilici, gâste și iepuri.

 

 

 

 

 

 

 

Ne-am bucurat că la Grădina Vlahiia, Matei pentru prima dată la o plimbare cu trăsura. 🙂

 

Și uite cum am avut noi parte de o experiență autentică, aer curat și un sfârșit de săptămână în tihnă, la numai 30 de km de București.

 

O săptămână frumoasă, vă doresc!

 

Vă recomand și:

 

Ferma de Sub Penteleu. Musafir de weekend

 

Prima vacanță cu bebe, în afara țării (Vourvourou, Grecia)

 

 

Cu drag,

Mama lui Matei

Bună! Te invit cu caldură să mă descoperi. Caut idei, testez soluţii şi scriu despre cum încerc să găsesc resursele care-mi sunt necesare pentru a face om din puiul pe care l-am născut. Scriu despre: dragoste necondiţionată, timp cât de mult şi de bani cât de cât. Dacă consideri că rezonăm, mi-ar plăcea să intrăm în dialog. Poţi să îmi laşi un comentariu la sfârşitul articolelor sau să mă contactezi în privat la contact@mamaluimatei.ro Spor în toate! Mama lui Matei

There are 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.