Pe ce am dat banii şi a meritat

ACa viitoare mamică, eşti preocupată de confortul bebeluşului tău şi ai tendinţa să cumperi o gramadă de lucruri, mai scumpe sau mai puţin scumpe. Unele işi merită banii, altele, nu. Şi eu am cumpărat o gramadă de lucruri iar de multe dintre ele nu am avut nevoie.

Iţi povestesc despre ce am cumpărat şi nu a meritat într-un material viitor. Acum vreau să iţi spun despre câteva achiziţii despre care cred că şi-au meritat din plin banii. Iată-le, într-o ordine întâmplătoare:

Bateria sanitară termostatată.

Este o baterie de duş/cadă care menţine apa la o temperatură constantă în timp ce eşti sub apă. Te ajută foarte mult când îi faci baiţă lui bebe pentru că setezi la început temperatura optimă şi nu iţi mai faci griji de variaţia ei. În plus, reduci consumul de apă pentru că nu mai aştepţi să curgă apa până să ajungă la temperatura dorită.
Costuri: începând de la 400 ron
Neaparat să achizitionezi o variantă cu garanţie cât mai mare (5 ani).

Coşul de rachită pentru bebe, ridicat şi cu roţi

Dacă vrei să-l ai pe bebe cu tine ba la bucătărie, ba în sufragerie, ba în dormitor, coşul acesta cu roţi iţi permite să-l transporţi uşor unde ai nevoie, iar bebeluşul să stea la fel de confortabil ca în patuţ. Vei simţi o libertate de mişcare fantastică, dar care ţine puţin  Cam 3 luni, până ce bebe se face mai marişor şi nu mai intră în coş.
Costuri: începand de la 450 ron

Cadiţa cu suport reductor, cu cadru, cu scurgere şi cu termometru.

Minunată! Cadrul te ajută să ai o poziţie confortabilă atunci când îi faci baie lui bebe şi să eviţi durerile de spate. Suportul reductor te ajută să-l ţii mai uşor pe bebe în apă.
Scurgerea prin furtun te ajută, dragă mamică, să ridici uşor cadiţa după ce bebe a terminat baia. Dacă ai născut prin cezariană, vei simţi în primele două luni avantajele din plin. În plus, poţi schimba apa cât timp bebe este în cadă.
Termometrul te ajută să păstrezi temperatura apei constantă. Dacă nu găseşti o cădiţă cu toate trei avantajele enumerate pana acum, să ştii că iţi poţi lua un termometru de apă, pe care să îl ţii în permanenţă în apă. Există diverse forme, atractive pentru bebeluşi.
Costuri: începând cu 200 ron

Pat jos pentru noi şi bebe.

Înainte să se nască Matei, aveam un pat foarte înalt şi care mi-a dat multe motive de panică până când l-am schimbat, pentru că da, Matei doarme cu noi în pat de pe la 4 luni (şi nu ne deranjază deloc). Teama asta, să nu cadă din pat, ajunsese să mă obsedeze. Acum, patul are o înălţime de 40 cm cu tot cu saltea şi dormim toţi foarte bine. Nu înseamnă că nu o să pice din patul nou, dar măcar să nu fie distanţa mare. Ca sa se amortizeze socul, in cazul unei eventuale cazaturi, am pus si mocheta pe jos.
Costuri: cadrul patului (asta pentru ca l-a facut tati): începând de la 700 ron + saltea: începând de la 800 ron.

Folie pentru geamuri.

Dacă iţi bate soarele direct în geam, aşa că la noi, vara este cumplit. Dacă mai ai şi bebe în cameră, este tragedie. Pentru mine aşa a fost, motiv pentru care l-am îndemnat pe tati să pună folie pe geam cât mai repede. Cam ai sensaţia că este mereu înorat afară dar confortul bebeluşului merită tot efortul.
Preţul depinde de multe variabile, aşa că nu pot să vă dau un estimat de care să ţineţi cont.

Aş mai adauga la aceasta lista şi chiuveta dreptunghiulară pentru baie. Eu mi-am luat un model mai mare, de la Ikea. Mi se pare mai spaţioasă decât cea clasică, rotundă sau ovală, şi parcă îl spăl mai uşor pe Matei. Preţ de pornire: 350 ron.

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Mama lui Matei

Bună! Te invit cu caldură să mă descoperi. Caut idei, testez soluţii şi scriu despre cum încerc să găsesc resursele care-mi sunt necesare pentru a face om din puiul pe care l-am născut. Scriu despre: dragoste necondiţionată, timp cât de mult şi de bani cât de cât. Dacă consideri că rezonăm, mi-ar plăcea să intrăm în dialog. Poţi să îmi laşi un comentariu la sfârşitul articolelor sau să mă contactezi în privat la contact@mamaluimatei.ro Spor în toate! Mama lui Matei

There are 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *