Un pic de inspiraţie pentru cumpărăturile de nuntă

Dragă viitoare mireasă,

 

ACel mai probabil, ai început deja cumpărăturile pentru nunta ta, care va fi perfectă. Te asigur! Atâta doar să nu mori în timpul căutărilor de divese şi să nu uiţi să trăieşti din plin şi cu toată inima momentul acela unic: nunta TA. Nunta trebuie să fie o bucurie (a ta, în primul rând) pe care alegi să o împărtăşeşti cu oamenii dragi (sper eu).

Am văzut zilele trecute, pe un forum, o viitoare mireasă care căuta cu înverşunare anumite bijuterii şi pantofi “de mireasă”. Era foarte stresată că preţurile produselor care îi erau pe plac era foarte mare pentru ce-şi putea permite iar până la nuntă mai erau “doar câteva săptămâni” (vreo 6 parcă spunea J).  Păi, în 6 săptămâni organizez toată nunta cap-coadă, ma gândeam J)))). Gândul mi-a rămas la pantofii de mireasă pe care viitoarea doamnă îi arăta într-o poza. Scumpicei, cam cât costă 2 nopţi de cazare la mare, la un hotel de 4 stele, cu mic-dejun inclus. Ca design, erau ceva de genul “catalice”. Te urci în ei cu scara şi cobori foarte repede că nu poţi dansa nici o oră încălţată cu ei. Atâţia bani aruncaţi şi petrecerea nunţii ruinată că de’, dacă mireasa nu poate dansa, cum să se simtă lumea foarte bine?!. Şi ce mai faci cu ei după nuntă? Nu te gândi că îi vinzi uşor! Şi când vei aduna toate costurile pe care le solicită îmbrăcămintea de nuntă, s-ar putea să nu te simţi prea bine când vezi totalul. Atât de mult pentru o singură zi! Dar e acea zi! J

 

Gândeşte la rece

 

Eu sunt mai pragmatică din fire. Asta poate şi pentru că nu am făcut nunta la 20 de ani şi între timp am învăţat pe pielea mea valoarea banului dar şi cum să-mi procur singură lucruri care nu sunt chiar comune, să spunem. Vreau să îţi spun puţin din experienţa mea că poate te inspiră. 🙂

 

Rochia de mireasă: Am făcut-o pe comandă, la un atelier din Bucureşti. A ieşit cum mi-am dorit şi un pic peste. După nuntă am reciclat-o, astfel încât am mai purtat-o în diferite feluri şi la alte nunţi, în calitate de invitat. Am povestit în articolul “Cum mi-am reciclat rochia de mireasă”  ,(ce poate fi citit aici) totul despre ea.

 

 

 

Capa: Nunta mea a fost în noiembrie, aşa că am avut nevoie de ceva care să-mi ţină umerii la cald. Am ales o capă simplă, ivory, din stofa de lână, pe care am purtat-o şi la alte evenimente, fără să fie deloc ostentativă sau nepotrivită.

 

 

 

Pantofii: După îndelungi căutări, am ales să-i fac pe comandă, deoarece nu am găsit ceva care să-mi placă din punct de vedere al confortului şi al designului în acelaşi timp. Aşa că, am găsit la un magazin (din spatele magazinului Cocor) un calapod extrem de comod, apoi am ales modelul de piele pentru faţă şi toc. Am avut noroc că am găsit varianta perfectă pentru mine, din punct de vedere cromatic. Alb cu o uşoară pulbere aurie pentru faţă iar pentru toc am ales un model cu mov, pentru puţină culoare. Era acel mov de orhidee, care se regăsea în tema nunţii. Vă asigur că pantofii (pe care, i-am purtat ulterior în alte combinaţii, evident) nu au fost mai scumpi decât nişte pantofi de zi, la un preţ mediu. Iar din punct de vedere al confortului, modelul a meritat din plin. I-am purtat fără dureri de dimineaţa până a doua zi dimineaţa, la 5.

Îmi permit să-ţi dau un sfat: ia-ţi pantofii care pentru tine sunt comozi! Comoditatea şi lejeritatea în mişcare sunt două aspecte importante pentru nunta perfectă.

 

Accesorii:  Am ales nişte cercei mici, în formă de inimoară, din argint cu nişte pietre foarte, foarte mici, puţin sclipicioase, pe care i-am primit cadou înainte de nuntă.

Modelul rochiei nu a permis agăţarea vreunui colier/lănţisor, deci am scăpat ieftin :).

În loc de brăţară, am optat pentru o cocardă din orhidee naturală, care s-a potrivit perfect şi ea cu tema nunţii. Şi cam gata. 🙂

 

 

Iţi doresc să-ţi cheltui banii într-un mod inspirat şi să te distrezi de minune la nuntă! Sunt sigură că meriţi să fii fericită!

 

Cu drag,

 

Mama lui Matei

Mama lui Matei

Bună! Te invit cu caldură să mă descoperi. Caut idei, testez soluţii şi scriu despre cum încerc să găsesc resursele care-mi sunt necesare pentru a face om din puiul pe care l-am născut. Scriu despre: dragoste necondiţionată, timp cât de mult şi de bani cât de cât. Dacă consideri că rezonăm, mi-ar plăcea să intrăm în dialog. Poţi să îmi laşi un comentariu la sfârşitul articolelor sau să mă contactezi în privat la contact@mamaluimatei.ro Spor în toate! Mama lui Matei

There are 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.