O zi cu joacă "La Țară" , aproape de București

La Tara

 

“La Țară” este o fermă aproape de București (Autostrada A1, București – Pitești , Km 36), unde copiii se pot juca în voie și pot interacționa cu animalele domestice. Părinții și copiii pot gasi “La Țară” activități antrenante pentru un weekend plin de energie, aproape de natură, dar daca ar fi sa compar cu alte locații similare, pe mine acesta nu m-a convins să revin.

E drept că am fost aici cu Matei chiar în ziua deschiderii sezonului pentru 2018, adică undeva prin aprilie, când vegetația abia apare dar totusi, cititind descrierea de pe site-ul lor oficial, am venit cu multe așteptări și am plecat dezamăgită.

 

Să începem povestea despre “La Țară” cu partea frumoasă 🙂

 

  • Copiii pot interacționa cu animalele (le pot mângâia și le pot hrăni): lame, iepuri, viței, găini, bibilici, gâște, rațe, iezi, cai, ponei, măgari, caței, păuni, fazani, prepelițe, porumbei.
  • Sunt destul de multe spații de joacă și jucării de exterior: trambulina, tiroliană, tobogan, leagane, loc de cățărat, groapă cu nisip, labirint.
  • Copiii sigur nu se vor plictisi și vor sta în natura. Pe lângă spațiile de joacă amenajate, mai pot face călătorii cu poneiul, pot alerga pe pajiște sau se pot juca cu mingea pe iarbă, pot face circuit cu bicicleta sau traseu cu bărcuțele pe iaz.
  • Prețuri accesibile.

 

Îți recomand și:

Despre Grădina Vlahiia, “bijuteria” autentic românească, de la Snagov

Ce nu mi-a plăcut în locația “La Țară”

 

  • Spațiul în care stau animalele mi s-a părut prea mic iar animalele prea înghesuite.
  • Tiroliana (cca 130 m și nu foarte înaltă) este foarte aproape de leagane și oricând copiii se pot accidenta. Chiar în momentul în care îmi notam în telefon aceste impresii pentru a vi le enumera în această postare, un băiețel care se dădea cu tiroliana a lovit grav o fetiță care îi stătea în drum și care era atentă la leagane. Băiatul a țipat la ea să facă loc dar până s-a mișcat fetița, a fost prea târziu. Până la urmă, vorbim de copii și nu toți au timpii de reacție buni. În plus, mai depinde și de vârsta lor sau de starea de sănătate. Pot fi și copii cu deficiențe de auz. În fine, rămân la părerea că tiroliana aceea ar trebui mutată în altă parte.
  • Sunt muuuulte jucării în zona de masă. Helllooooo! Vorbim de copii aici! Păi dacă Matei vede bicicleta sau trotineta în fața lui și alți copii care se joacă cu ele pe lângă el, adio masa. Sunt sigură că doar copilul meu face așa :))))))
  • Ca veni vorba de masă, în ziua deschiderii, când am fost noi, erau doar 3 scaune de masa pentru copii (într-o locație care se adresează copiilor, să nu uităm) și evident, era bătălie pe ele. Nu mai zic că meniul din ziua deschiderii era acesta din poză (!). Ciorba se terminase dar a mai negociat soțul pentru o porție pentru că Matei nu mănâncă încă mici și cartofi prăjiți și risca să rămână flămând.

 

  • Pe site se pomenește la zona de activități că ar fi și o piscină cu plajă lângă pădure (detalii aici) dar parcă m-aș duce în alt loc pentru asta. La fel dacă vine vorba de cazare.

 

Sper să vă fie cu folos aceste informații, care repet, sunt obținute în urma unei singure vizite la începutul lunii aprilie! Sper că totuși se va mai lucra la oferta locației. Ar fi păcat să nu. Baza este foarte bună, zic eu, la fel și concepul.  Aștept și feedback-ul vostru pentru această locație sau propunerile voastre în ceea ce privește complexurile în care cei mici să se simtă foarte bine (și noi, părinții, alături de ei 🙂 ).

 

La Tara

La Tara

La Tara

La Tara

La Tara

La Tara

La Tara

La Tara

 

Îți recomand și:

Pe unde ne plimbăm copiii. Inspirație pentru părinții copiilor iubitori de animale

 

Pamukkale. Nu ai cum să uiți

 

Zile frumoase și senine, vă doresc!

 

Mama lui Matei

Bună! Te invit cu caldură să mă descoperi. Caut idei, testez soluţii şi scriu despre cum încerc să găsesc resursele care-mi sunt necesare pentru a face om din puiul pe care l-am născut. Scriu despre: dragoste necondiţionată, timp cât de mult şi de bani cât de cât. Dacă consideri că rezonăm, mi-ar plăcea să intrăm în dialog. Poţi să îmi laşi un comentariu la sfârşitul articolelor sau să mă contactezi în privat la contact@mamaluimatei.ro Spor în toate! Mama lui Matei

There are 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.