Pe unde ne plimbăm copiii. Inspirație pentru părinții copiilor iubitori de animale

 

Îți mărturisesc aici faptul că am o mare temere. Eu, fiind crescută la țară, într-o gospodărie cu multe animale pe care bunicii m-au învățat să le îngrijesc, atât de mult am râs și am glumit pe seama celor care confundau gâsca cu rața, capra cu oaia sau care se temeau de vacă, încât mi-e teamă să nu mă ajungă din urmă “urările” lor de bine, acum că fii-miu e copil de București 100%. Nu are pe unde să mai vadă toată ziua animalele de pe lângă casa omului de la țară. Bine, l-am dus la Ferma Animalelor și i-a plăcut foarte mult, dar nah, cu o floare nu se face primăvară.

 

Păzită de frică, m-am gândit că, dacă tot ne plimbăm cu Matei aproape în fiecare weekend, să aleg ca loc de cazare, pensiuni agroturistice sau complexuri unde să mai vadă o capră, o oaie, o vacă, o rață sau o gâscă, etc. Măcar să aibă gazdele un câine și o pisică și tot e bine. Îmi doresc tare mult nu doar să cunoască animalele dar să le și iubească… și să le respecte. Premisa este bună pentru că deja, Matei dă seme că îndrăgește câinii de la bunici, porumbeii pe care îi hrănim zilnc atunci când vin la fereastra de la bucatarie și rațele sălbatice din parc.

 

Care sunt aceste pensiuni și complexuri agroturistice?

Sunt într-o continuă căutare pe net de locații care sa întrunească condițiile de care vă spuneam mai sus dar nu am găsit prea multe, deocamdată. În plus, caut să fie curățenie, să fie dotate cu o mică bucătărie, poate și cu un spațiu de joacă sau o zonă cu verdeață.

 

Vă cer referințe și vă împărtășesc, în schimb, experiența mea.

Ce zici dacă facem aici o listă (frumos structurată) cu pensiunile și complexurile agroturistice atractive (sau nu), în care copiii să interacționeze cu diverse animale?! Eu îți voi spune despre cele pe care le știu și te invit să faci la fel :). Mai găsim câteva prietene ca noi și iată! Avem lista ca punct de pornire pentru distracție de calitate și educație, în același timp.

 

Revin cu structura si cateva propuneri de pensiuni agroturistice despre care să soliciăm păreri 🙂

Editare ulterioară

Iată ce locații am pe listă, deocamdată. Astept recomandările voastre.

 

Să avem vreme bună și timp de hoinăreală!

 

Cu drag,

 

Mama lui Matei

Bună! Te invit cu caldură să mă descoperi. Caut idei, testez soluţii şi scriu despre cum încerc să găsesc resursele care-mi sunt necesare pentru a face om din puiul pe care l-am născut. Scriu despre: dragoste necondiţionată, timp cât de mult şi de bani cât de cât. Dacă consideri că rezonăm, mi-ar plăcea să intrăm în dialog. Poţi să îmi laşi un comentariu la sfârşitul articolelor sau să mă contactezi în privat la contact@mamaluimatei.ro Spor în toate! Mama lui Matei

There are 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.